Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetvenhárom éves korában, tragikus hirtelenséggel érte a halál a Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művészt- közölte a család.  

Dunai Tamás 1949. július 7-én született Mohácson. Tagja volt a Madách Színháznak, dolgozott szabadúszóként, majd a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépőjeként láthatta a közönség. 

Pályája csaknem 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik nevéhez.

Gyakran fellépett a Budapest Dixieland Band és a Budapest Klezmer Band vendégeként is, Magyarországon és külföldön egyaránt. Tagja volt a Színészzenekarnak, klarinéton és szaxofonon játszott.

Munkásságát számos díjjal méltatták

1985-ben Jászai Mari-díjat, 1989-ben Greguss Zoltán-díjat kapott. 1997-ben érdemes művész kitüntetésben részesült. 1998-ban Emerton díjat, Az év musical énekese elismerést vehette át. 2000-ben Mensáros-díjjal jutalmazták művészetét. 2015-ben Magyarország Kiváló Művésze díjat kapott, a következő esztendőben pedig szülővárosa, Mohács díszpolgárává választották. 2017-ben Tolnay Klári-díjjal tüntették ki. 

2022-ben a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották.