Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeretsz biciklizni? Kirándulni? Hát a zipline kalandokkal hogy állsz? Közép-Amerikában ezt a hármat hozták össze egy nagyszerű helyen. Így sok sok méter magasban, a fák koronája fölött tekerhetsz, vékony acélhuzalokon.

 

A helyszín El Salvador, a Csendes-óceán partján található ország, aminek területe körülbelül Magyarország negyede, és ezen a meglehetősen kis helyen mégis rengeteg vulkán halmozódott fel. Vonzó utazási célpont, tekintve, hogy decembertől áprilisig szinte nem is nagyon van csapadék, a nappali átlaghőmérséklet 26-27 fok és éjszaka sem nagyon megy 18 fok alá.

A hegyvidékek növényvilága igazán izgalmas, ahogy a vulkánok és az egész partszakasz látványosak. Igazi ökológiai szenzáció ami El Salvadorban történik: az elmúlt 20 évben ugyanis nem csökkent, hanem nőtt az erdőségek területe. Nem beszélve arról, hogy a maja kultúra számos emlékével találkozhatunk El Salvadorban.

Ha pedig valami igazán aktívra és egyedire vágyik az utazó, akkor neki találták ki a biciklis zipline pályát, amit a Café Albania üzemeltet Apaneca városában. A recept pedig éppen az, mint amit a szóösszetétel ígér: egy drótközélből készült átcsúszópálya, csak náluk nem csusszanunk, hanem a “levegőben”” meghajtott biciklikkel érkezünk meg a szemben lévő magaslati pontra.
Szédítő, teljesen őrült és csodálatos egyszerre!
A képek és videók alapján egyszerűen lenyűgöző a látvány, nem beszélve arról az adrenalinról, amit a magaslati tekerés adhat. Kipróbálnád?