Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kanadai francia énekesnő lemondta a turnéját, mert kiderült: egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nála, amely az autoimmun betegség tünteteivel rendelkezik.

Celine Dion 5,2 millió Instagram-követőjével osztotta meg, hogy az SPS (Stiff Person Syndrom, azaz merev ember tünetcsoport) okozta állapota miatt izmai folyamatosan görcsölnek.
Elmondása szerint emiatt a járás és az éneklés is nehézségekbe ütközik, ami azt jelenti, hogy jövőre nem tud fellépni az Egyesült Királyságban és Európában tervezett koncertjein.
"Már régóta küzdök az egészségemmel kapcsolatos problémákkal. Nagyon nehéz volt szembenéznem ezekkel a kihívásokkal, és beszélni mindarról, amin keresztülmentem" – mondta el az 54 éves énekesnő egy érzelmekkel teli videóban.
"Nemrégiben diagnosztizáltak nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, a merev ember szindrómát, amely körülbelül egymillió emberből egyet érint. Bár még mindig tanulunk erről a ritka állapotról, most már tudjuk, hogy ez okozta az összes görcsöt, amit eddig tapasztaltam."
Hozzátette: "Sajnos ezek a görcsök a mindennapi életem minden területére kihatnak, néha nehézségeket okoznak a járás során, és nem engedik, hogy úgy használjam a hangszálaimat az énekléshez, ahogyan azt megszoktam. Fájdalommal kell ma közölnöm, hogy ez azt jelenti: nem leszek készen arra, hogy februárban újraindítsam európai turnémat" – mondta az énekesnő.
Dion megnyugtatta rajongóit, hogy "egy nagyszerű orvoscsapat dolgozik mellettem, hogy segítsen meggyógyulni", gyermekei pedig "támogatnak és segítenek nekem". Mint mondta, keményen dolgozik a sportorvosával minden nap, hogy visszanyerje az erejét és a teljesítőképességét, "de be kell vallanom, hogy ez egy küzdelem."