Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Civil érdeklődőket is várnak a 46. katonai ejtőernyős vb-re

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán kezdődik a 46. katonai ejtőernyős világbajnokság Szolnokon, ahová civil érdeklődőket is várnak. A vb-n kizárólag hivatásos katonák indulhatnak.

A versenyzők az egyéni számban 2200 méterről hajtanak végre stílusugrásokat; ennek során, kötelező feladatként, megadott időre kell különböző figurákat bemutatniuk.

A csapatversenyben 3200 méter magasságból összekapaszkodva, előre kisorsolt formációkat mutatnak be. Az a csapat nyeri ezt a formaugrásnak nevezett számot, amelyik a legtöbbször és a legpontosabban végre tudja hajtani a formaváltást úgy, hogy egy ötödik ejtőernyős kamerával felveszi a történteket.

A vb-n lesz célba ugrás is; ha az ejtőernyős akár egy centimétert is téved, azért már hibapont jár, ráadásul egy erre a célra kifejlesztett rendszer jelzi a versenybíróknak, hogy szabályos volt-e az ugrás. Ebben a számban a legkevesebb hibapontot elérő versenyzők végeznek a mezőny élén.
    
A 46. katonai ejtőernyős világbajnokság megnyitója szerdán lesz, a verseny július 11-ig tart.