Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kis híján 30 év után távozik a Slipknot-ból Craig Jones. A zenekar és a billentyűs "szakítását" a közösségi médiában jelentették be, de később törölték a bejegyzések nagy részét.

Egyedül a Slipknot hivatalos Instagram oldalán maradt ott a megkérdőjelezhetetlen információ, miszerint Craig Jones távozik a csapatból. Semmilyen információ nincs arról, hogy a zenekar tüskés maszkos billentyűsét helyettesítik-e vagy sem. Vagy esetleg még vállal-e fellépést vagy sem. Mindenestre ma este színpadra áll a Slipknot, ugyanis jelenleg is tartó európai koncertsorozatuk következő állomásához érkeztek: az osztrák Nova Rock Fesztiválhoz.

Craig Jones 27 évet töltött a zenekarban, a billentyűs a Slipknot debütáló EP-e, az 1996-os Mate elkészülte után csatlakozott a bandához. Jones jelenleg 51 éves, és az együttesnél eltöltött idő alatt – ahogy most is – híres volt sajtókerülő viselkedéséről, nem vagy szinte alig adott interjút az elmúlt majd három évtizedben.

photo: Jimmy Hubbard, revolvermag.com, loudersound.com