Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség, Simontornya Város Önkormányzata és a Simontornyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület június harmadikán rendezte meg a vármegyei önkéntes tűzoltóversenyét Simontornyán, a város sportpályáján.

Számos csapat versenyzett

Szombaton Tolna vármegye tűzoltó egyesületeinek 21 csapata, valamint a CTIF versenyszám további 7 ifjúsági csapata sorakozott fel a rajtvonalnál. A versenyt Torma József, Simontornya Város polgármestere nyitotta meg, majd Gergelics István, a Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség elnöke is köszöntötte a résztvevőket. Bán Attila, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője bemutatta a verseny bíráit, technikai információkkal tájékoztatta a résztvevőket továbbá sok sikert és balesetmentes szerelést kívánt a versenyszámok teljesítéséhez.

A rendezvény vendégei 1955-ös és 2012-es születésű tűzoltót is láthattak szaladni tömlőkkel a kezükben. A különböző látványos szerelési feladatok mellett természetesen a népszerű kismotorfecskendő-szerelés is szerepelt a versenyszámok között. A legfiatalabbak pedig a CTIF versenyszámban tették próbára erejüket és tudásukat.

Az eredményhirdetésnél Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes köszöntötte az versenyzőket. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét örömmel töltötte el, hogy az önkéntes tűzoltók is figyelmet fordítanak megfelelő erőnlét szinten tartására, továbbá hogy súlyosabb sérülés nélkül térhetett valamennyi versenyző haza.