Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sérüléses balesetről érkezett bejelentés a hét első napján nem sokkal este hét óra előtt. Egy 18 éves fiú közlekedett az általa vezetett autóval Harc irányából Kölesd felé.  Egy balra ívelő kanyarban lesodródott a jobb oldali kavicsos útpadkára. A sofőr balra kormányozta a járművet, azonban elvesztette uralmát a kocsi felett, és előbb a bal oldali vízelvezető árok oldalának ütközött, majd visszasodródott az úttestre, ahol felborult.

Az autóban három tizenéves fiatal utazott, akik közül ketten nem használták a biztonsági övüket.

Mindhárman megsérültek a balesetben, kettő fiút súlyos, egyet pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Fontos! 

Nem győzzük hangsúlyozni a biztonsági öv használatának fontosságát.

"A 2021-es statisztikai adatok kimutatták, ha a gépjárműben utazók közül 10%-kal többen kötötték volna be magukat, akkor 65 ember nem halt volna meg közlekedési baleset során. Ennyien hazatérhettek volna a családjukhoz"

– áll a rendőrségi közleményben.

 

A Magyar Rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára. A kampányhoz a gyermekbaleseti- és sürgősségi ellátás fejlesztése kiemelt kormányzati programot vezető Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is csatlakozott, hiszen közös cél az emberi élet, a testi épség és az egészség megóvása.

A gyermekkórház mellett Tolna vármegyében is több híresség, köztük Böde Dániel a Paksi Fc gólvágója és Fehérvári Tamás a vármegyei közgyűlés elnöke is csat(t)lakozott a kampányhoz. Emellett a vármegyében működő médiatartalom-szolgáltatók csaknem mindegyike a biztonsági öv használatát szorgalmazó kampány mellé állt.  

A  biztonsági öv életet menthet.