9 hónap

Hosszú évek óta augusztus közepén tartanak koszorúzást a Tolna vármegye közútjain balesetben elhunytakra emlékezve a rendőrök, a Tolna Vármegyei Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai, a Megyei Közgyűlés vezetői, a társzervek, a Kölesdi Polgármesteri Hivatal, a környékbeli motorosegyesületek képviselői és a balesetekben elhunytak hozzátartozói.


A megemlékezés helyszíne minden évben a Bartal György – egykori motorversenyző – emlékére épített emlékmű Kölesd határában.

Bartal György 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves férfi a személygépkocsi által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott. A fiatal a balesetben életét vesztette. Szülei állították az obeliszket az emlékére.


Az eseményen ünnepi beszédet mondott dr. Biró Attila r.alezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, a Tolna Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke.

Az koszorúzáson az idei évben a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a vármegyei közgyűlés, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., Kölesd község önkormányzata, más szervezetek, számos megyei és szomszédos megyében működő motoros klub tagjai és magánszemélyek is részt vettek, akik mindannyian elhelyezték a megemlékezés virágait.Ezt követően a Tolna Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai ülést tartottak. A résztvevőket Feil Csaba r. alezredes, a vármegyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, a bizottság ügyvezető elnöke köszöntötte, aki beszámolt a 2023-as év első hét hónapjának közlekedésbiztonsági helyzetéről, majd az idei évben a vármegye útjain történt halálos baleseteket ismertette a bizottság tagjaival.