Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másfél milliós „bevételre” tett szert a csaló nő. A Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2021. december 28-án egy helyi nő ismeretlen tettes ellen, aki egy internetes oldalon kínált eladásra elektronikus jegyeket egy koncertre. A feljelentő ek is utalta azok árát, 14.000 forintot. Jegyek nem jöttek és az eladó is felszívódott.

Ezzel szinte egy időben, a Paksi Rendőrkapitányságon is feljelentést tett egy nő, aki szintén megrendelte és kifizette a két jegyet, 14.000 forint értékben. Persze nála sem landoltak a belépők. 

Egy fiatal nőre terelődött a gyanú

A  tamási nyomozók kezdték meg az adatgyűjtést. Egy miskolci állandó lakcímmel rendelkező, de Pesten élő 34 éves nőre terelődött a gyanú. A lakásán megtartott kutatás során számos bizonyítékot lefoglaltak, őt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. Ezt követően a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatását rendelte el, majd később bűnügyi felügyeletbe került.

Éppen száz esetben vágta  át a jóhiszemű vásárlókat

2021. december közepe és 2022. április vége között összesen 100 esetben csapott be művelődni-szórakozni vágyó embereket a fiatal nő, ezzel összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozva. A jegyek árát nyolc különböző számlaszámra utaltatta, különböző neveket használva. 

A színházi előadástól a különböző stílusú zenei koncertekig „lehetett volna” hozzájutni belépőkhöz, de azokkal nem is rendelkezett a csaló.

Az járt jobban, aki nem kapta meg a jegyét. Akinek „megérkezett a tikett”, tartozott az ördögnek egy úttal, ugyanis a beléptetéskor derült csak ki, hogy az hamis.

Az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes Ügyészségnek.