Tavasszal több kedvünk van dekorálni. Kicsit kicsinosítani, színesebbé tenni az otthonunkat és annak környezetét. A felhalmozódott kisebb-nagyobb befőttes üvegek meghálálják magukat. 

Akár egyedi kis lámpást is készíthetsz belőlük gyertya számára. Az üveget fesd ki a hangulatodhoz illő színnel és bátran használj csillámport rá a különleges hatás érdekében. De az is szuper ötlet, ha egyszerűen színes cukorkákkal teszed tele.  

Felejtsd el a hétköznapi vázákat

Alkoss egyedit, saját verziót! Az egészet befestheted csillámporral, de akár egyszínű festékkel is, hogy a végén te írhasd rá az általad kitalált szöveget. De használhatod egyszerűen virágvázának is. A módszerrel a környezeted barátja is leszel. Hiszen újra felhasználod az üveget.  

Praktikus és egyedi cerkatartó

Talán erre használják a legtöbben. Fesd ki őket kedved szerint, esetleg vesd be a dekupázs technikát, vagy egyszerűen tekerd át mintás papírral. Csemetéd kedvenc mesefiguráit is életre keltheted rajtuk.

Irány a természet

Gyűjts alapanyagokat, falevelet, bogyókat. Minél színesebb, annál különlegesebb. Az egyik legegyszerűbb ötlet, ha összegyűjtesz az udvaron színes faleveleket, és azokat teszed az üvegbe, de te magad is megfestheted őket. Ha ez megvan, egy elemes gyertyát vagy fényfűzért tegyél melléjük, és már kész is a varázslatos fényforrás.

Másik megoldás, ha egy falevelet a befőttesüvegre ragasztasz, majd lefújod az üveg felületét egy kedvedre való festékre, majd a falevelet eltávolítod és gyönyörű falevél mintás gyertyatartód, vázád lehet!

(forrás: bien.hu/fotó:pixabay)