Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben immáron kilencedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat várt, amelyeken az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát ábrázolják.

Fontos az ilyen módon történő figyelemfelkeltés

A pályázat díjátadójára ma délután került sor. A megjelenteket először Bán Attila, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte, majd átadta a szót Dr. Hábermayer Tamásnak, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének, aki elmondta, hogy nagyon örül, hogy ennyi alkotás érkezett a megyéből, hiszen kiemelten fontos felhívni a figyelmet a tűzvédelemre és a baj megelőzésére.

Kiosztásra került sok-sok díj

Az első kategória az óvodások korcsoportja volt, iskolások pedig három korcsoportban, hattól tíz éves, tizenegytől tizennégy éves, és tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhattak. Minden korcsoportból díjazták az első három helyezettet, illetve két különdíj is kiosztásra került a mai nap folyamán.