Ne feledd, még mindig várják a cipősdoboz adományokat rászoruló családok számára a Babits Mihály Kulturális Központban. Városunkban ez már hagyománnyá vált. 

 "Ismerős ez az akció azért nem csak Szekszárdon, hanem országszerte is. Ugye praktikusan arról van szó, hogy egy cipősdoboznyi ajándékot szépen felcimkézve akár gyerekeknek, felnőtteknek, fiúknak, lányoknak adandó ajándékok formájában gyűjtjük és itt a Babits Mihály Kulturális Központ több éve ennek már örömmel helyt ad." – fogalmazza meg Berlinger Attila, az intézmény igazgatója. 

Az ünnepélyes átadóra december 16-án kerül sor. A helyszínen Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, Toláczi Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ vezetője és Berlinger Attila fogják kiosztani az adományokat. 


Az ünnepek közeledtével egyre többet gondolunk a meghitt családi összejövetelekre, az ínycsiklandozó finom fogásokra, az otthon illatára, a közös emlékekre és az ajándékozásra. Sajnos nem mindenki töltheti az ünnepeket és a mindennapjait ilyen körülmények között, éppen ezért évek óta minden karácsonykor összegyűjthetünk egy cipős doboznyi ajándékot a rászoruló gyermekek számára.

December közepéig lehet leadni a dobozokat

Szekszárdon az Egy cipősdoboznyi szeretet nevű program keretein belül várják a csomagolt ajándékokat 2022. december 14-ig, hétköznap 9:00-18:00 óra között személyesen a Babits Mihály Kulturális Központban, amelyeket aztán a Humánszolgáltató Központ (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Családok Átmeneti Otthona, Hajléktalansegítő Szolgálat) által pártfogolt gyermekek kapják meg.

Ezek lehetnek a csomagban

A dobozban lehet játék, iskolai eszköz, édesség, könyv, higiéniai eszköz, bármi, amivel a szeretet ünnepén mosolyt csalhatunk a gyerekek arcára. Kérik, a dobozon tüntesd fel kiknek szánod az ajándékot! (gyermek kora és neme). A dobozba nem kerülhet romlandó étel, gyümölcs, gyógyszer és törékeny tárgy.