Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az autentikus cigány zenét játszó Parno Graszt (1987) az egyik legismertebb cigányzenei együttes a magyar és a nemzetközi zenei életben, akik magyarul és lovári nyelven egyaránt énekelnek. A zenekar neve lovári nyelven fehér lovat jelent. A több, mint 30 éve működő együttes 4 napja debütált első hivatalos videklipjével, mely a Suttogó szél című dalukhoz készült.

A lírai, érzelmes új számuk, mely Paár Julcsi, Mező Misi (Magna Cum Laude) és Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company) közreműködésével jött létre, az elfogadás és a tolerancia jegyében született. A klip, melyet a zenekar szülőfalujában, Paszabon (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye) forgattak, látványában tükrözi a Parno Graszt zenei és kulturális örökségét, gyökereit. A forgatás -melyet Halmos Ádám rendezett- a barátoknak és a családtagoknak köszönhetően igazán személyesre sikeredett. A főszerepben Gombó Viola Lotti és Pászik Christopher szerelme látható, akik korábban már más filmben is szerepeltek.

Az együttes zenéjét a hagyományos hangszerek használata és a roma kultúrára jellemző ritmusok és dallamvilág határozza meg, miközben új elemek beépítésével a mai modern hangzásra törekednek – olvasható a Doily oldalán. Fülbemászó dallamának és a szöveg mondanivalójának köszönhetően a rajongók pozitívan fogadták a klipet, mely a megjelenést követő 4. napon már több, mint 44.000 megtekintésnél jár. Az együttes lemezbemutató koncertjére június 27-én a Budapest Parkban kerül sor.