Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb csalás típus, ami hozzánk is eljutott, hiszen szerkesztőségünk is megkapta a jó hírt hozó üzenetet.

„Kedves Nyertes!”

Minden levél, ami így indul pontosan tudható, hogy csalás, főleg úgy, hogy nem veszünk részt játékokban. Na de mutatjuk a folytatást, az örömteli meggazdagodás hírét.

„A nevem Warren E. Buffett, amerikai üzleti mágnás, befektető és emberbarát vagyok. Én vagyok a világ legsikeresebb befektetője, és személyes vagyonom 10 százalékát jótékony célra költöttem, mert erősen hiszek abban, hogy "élek adok". Van egy olyan ötletem, amely soha nem változott meg, hogy a vagyonát emberek megsegítésére kell fordítania, és úgy döntöttem, hogy {1 700 000,00 eurót} 1 millió hétszázezer eurót adományozok véletlenszerűen kiválasztott embereknek szerte a világon. Amikor megkapja ezt az e-mailt, szerencsés személynek kell tekintenie magát, mert az Ön e-mail címét véletlenszerű keresés során választották ki online.”

Vagyis miénk a szerencse!

No és a megcsupaszított bankszámla, ha az ismeretlen felajánló utasításait követjük és kattintunk. 
„Kérem, mielőbb keressen vissza, hogy tudjam, az e-mail címe helyes. Látogassa meg ezt a webhelyet: https://en.wikipedia.org/wiki/Warren_Buffett vagy a google a nevem további információért: (Warren Buffett).”

Legyél Te is óvatos és SOHA ne klikkelj utasításra, ne add meg adataidat!