Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont atlétája Ljubljanában félmaratont futott vasárnap, amely remekül sikerült, ugyanis 64:08 perces idővel megnyerte a versenyt.

A fiatal atlétának az idei nagy célja a maratoni futás decemberben. Ez a verseny lehetőséget adott számára, hogy felkészüljön és elérje céljait.

„Ugyan a kilométer táblák ezúttal nem voltak pontosan elhelyezve, de az első öt kilométerem így is gyorsabb lett a tervezettnél. Ezután picit visszavettem, de 13-14 kilométerig még mindig a tervezettnél gyorsabb iramban haladtam, majd beálltam arra a 3:05 perc/km körüli tempóra, amit már végig tudtam tartani.” – nyilatkozta a megmérettetés után.

Javított az egyéni csúcsán

A Volkswagen Ljubljanski Maraton keretein belül megrendezett félmaratonin a Szekszárdi Sportközpont atlétája 31 másodpercet javított a február végén, Splitben elért egyéni csúcsán, ami 64:39 perc volt.

Nem ő az első magyar, aki félmaratonit nyert

A 22 éves Szemerei Levente rövid időn belül már a második magyar tehetség, aki nemzetközi félmaratonit nyert külföldön. Két héttel ezelőtt a 21 esztendős Lomb Ádám 65:29-es új PB-vel diadalmaskodott Szófiában