0:00
/
Egyre több a vadkár, de van megoldás

A vadak okozta károk minden évben visszatérő, örökös probléma, amivel folyamatosan foglalkozni kell, hiszen egyre nő a kártételek száma és az anyagi értéke. A Szekszárdi Önkormányzat mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a téma minél kevésbé legyen probléma a lakosság számára.

Csökken az életterük

A vadak élőtere folyamatosan csökken, hiszen az ember egyre több és több területen építkezik, elkerít. Általában zárt kertekben, sövényekben és erdőfoltokban tudnak megtelepedni, illetve az elhagyott birtokokon, gyümölcsösökben vernek tanyát maguknak, innentől kezdve az elmozdításuk nagyon nehéz feladat.

Az önkormányzat kórháznál lévő napelempark körüli tennivalók mentén indult el

„Ott van egy olyan rész, ahol odaetetéssel két löszfal mellett meg lehet oldani a biztonságos vadászatot. (…) Erre már a kórháztól az engedélyt megkaptuk és a vadásztársaságot tájékoztattuk. Ők a rendészeti engedély megkérésével (…) ezt el fogják rendezni.” – fejti ki Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere.

A földtulajdonosi közösség vadriasztó szereket vásárolt, a mezőőrök pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a területeken lévő vadkárt. Ha valaki ilyen problémát tapasztal, azt kérik, jelentse a mezőőrök vagy az önkormányzat felé.