Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk ki vehette át.  Az egykori magyar napi sorozatok mellett a Paddy And The Rats és számos más zenekar zenésze, az örök mosolyú Babicsek Bernát egy lakástűzben vesztette életét. Feltehetően füstmérgezés áldozata lett. A solymári temetőben múlt év januárjában búcsúztak tőle szerettei és tisztelői. 

Díjat alapítottak az ifjú művész emlékére

“Szívből gratulálunk Borbély Richárdnak az első Babicsek Bernát-díjas művésznek!"

Így kezdte sorait a Turay Ida Színház. 

"Köszönjük közönségünknek az óriási szeretetet, csodás pillanatokat élhettünk meg együtt a mai gálán. Jó tudni és érezni, hogy mennyire szerették a mi Bernátunkat és, hogy fontos Önöknek is, hogy az emléke tovább éljen. Bátran mondhatjuk, hogy a díj igazán jó helyre került."


(a fiatalon elhunyt Babicsek Bernát)

A díj a fiatal művészeket illeti

Minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges, zenész-színésznek fogja odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium az elismerést. Ezzel kívánják Bernát emlékét megőrízi az örökkévalóságnak. A fiatal zeneszerző, dalszövegíró, énekes és musicalszínész Borbély Richárd országszerte és Budapesten több színpadon lépett fel, jelenleg a Madách Színház tagja.  

(fotó: Borbély Richárd hivatalos Facebook oldala)