Eredetileg az volt a terv, hogy egy luxus, mobil nyaralóvá alakítják át a járművet, de később támadt egy jobb ötletük.

Egy brit házaspár úgy döntött, kerekeken guruló nyaralóvá alakít át egy emeletes buszt, de annyira megszerették ezt a fajta kötetlenséget, hogy állandó lakhelyükké tették, a négy gyermeküket is beköltöztették.
A 31 éves Conrad Kirk és párja, Nicole McCarthy még 2021 szeptemberében vásárolta meg az 1978-as, leginkább a londoni tömegközlekedésből ismert emeletes buszt, amelyért közel egymillió forintot fizettek az előző tulajdonosnak.

Az Index szerint akkor még azt tervezték, hogy a járművet egy luxus, mobil nyaralóvá alakítják át, amit aztán meg is valósítottak. Ennek köszönhetően nem kellett súlyos összegeket kifizetniük egy-egy szállodai szobáért, ha családi kiruccanásra indultak.

Ám később rájöttek, hogy ez az életmód a mindennapok során is fenntartható, ráadásul egy kisebb vagyont meg tudnak így spórolni: jelenleg havonta körülbelül ezer fontot (nagyjából 400 ezer forintot) takarítanak meg.

Pénzbüntetésük ellenére sem bánták meg, hogy iskolaidőben nyaraltak a gyerekeikkel
„Szabadon mozoghatunk, és családként olyan dolgokat élhetünk át, amiket korábban nem. Sokkal társaságkedvelőbbek és nyitottabbak lettünk, arról nem beszélve, mennyivel több időt töltünk a szabadban, kirándulással. Mindez mostanra az életünk része lett”– mondta az édesapa.