Fiatalokra vár ez az új lehetőség.

Elsősorban a fiatalok startup vállalkozásait, azok létrehozását támogatja a most megnyílt Start ösztöndíjprogram. Ennek keretében a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálas vár a legkreatívabb ötletgazdákra, ezt a Nemzeti Tehetség Központ tette közzé.
A szervezők három témakörben várják a pályázatokat. Újrakezdés címmel arra kíváncsiak, hogy milyen ötlet alkalmas a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez. A Generációs összefogás témakörre olyan elképzeléseket nyújthatnak be, amely a fiatalok és az idősebbek közötti párbeszéd kiépítésében segít. A harmadik címke Online vagy offline, ahol a valódi és virtuális tér közötti határt, és az azon történő átjárási lehetőséget találják meg.
Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, ha nincs kidolgozva teljesen, az sem gond. A programba 20 jelentkező juthat be, akik személyes mentorálast kapnak, és 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatják meg vállalkozási ötletüket. A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day rendezvényen emellett két résztvevő elnyerheti az 5 milliós jutalmat is.