Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton és vasárnap is megmászták a Kékest a Szekszárdi Sportközpont kerékpárosai. Előszőr Gyöngyösről indulva a mátraházi emelkedőt leküzdve, leszáguldva Parádra, Sirokon keresztül Markaz felé Mátrafüreden újra neki a hegynek, de már a csúcsra felkapaszkodva zajlott a 83 km-es küzdelem. 

Itt Tulok-Darida Simon, Mármarosi Marcell és Mármarosi Alexa versenyzett az összkorcsoportos 285 fős mezőnyben. Abszolút sorrendben Simon (133.) Marcell (185.) Alexa pedig (198.) helyen ért célba. Alexának ez a 6. női, és az U15 lányok közül az első helyet jelentette, aminek egy ingyenes belépő volt a jutalma az augusztusi Atlétika Világbajnokságra. Az eredményhirdetéskor derült ki, hogy több ilyen fiatal lány nem is vállalkozott ekkora erőfeszítésre. Simon és Marcell korcsoportjuk ezüst és bronzérmét nyerték el.

Vasárnap Gyöngyösről indulva 16 km-es távon, „csak” a Kékesre kellett minél gyorsabban feltekerni. Itt már két fővel bővült a szekszárdi csapat, mert Mármarosi Manuel és Rádi Noel is vállalkozott a csúcstámadásra az U13-as korcsoportban. Simon, Alexa és Manuel ezüstérmesek lettek, Marcell 5. Noel pedig 6. helyen ért célba.

A legutolsó eredményhirdetés a két nap korcsoportos összetettjét és a férfi, női abszolút összetettet is magába foglalta: Simon és Marcell ezüst, illetve bronzérmesek lettek, Alexa pedig az aranyérme mellé szerzett még egy női bronzot is.