Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kormányrendelet értelmében az új szabály egyszerűsítést jelenthet azoknak az adózóknak, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. 

A szabályozás alapján ezt a helyi adót 2023. január 1-jétől kezdve már nemcsak forintban, hanem amerikai dollárban vagy euróban is be lehet fizetni.

"Az adózó a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségét a Magyar Államkincstár által a helyi iparűzési adót bevezetett önkormányzat részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesítheti"

– hívja fel rá a figyelmet Szekszárd város weboldalán.

Fontos!

A devizában megfizetett helyi iparűzési adó megfizetésének napja az önkormányzat helyi iparűzési adó befizetésére szolgáló beszedési számláján való jóváírás napja, vagyis az ilyen jellegű utalást célszerű néhány nappal hamarabb indítani!
 

További részletek: szekszard.hu