Évekkel ezelőtt egy mai szóval élve influenszernél láttam ezt a receptet és azóta is imádjuk, mert verhetetlenül finom, könnyed a tésztája. Ez lett a villantós reggelik vagy vacsorák egyik legkedveltebb eleme. Hogy mi ez? Hát az amerikai palacsinta!
Nem nehéz a recept, de valamivel hosszadalmasabb művelet, mint mondjuk egy sima palacsinta. Na de vágjunk is bele!
Hozzávalók:
6 tojás
230 g liszt
2 teáskanál sütőpor
280 ml tej
csipet só
1/2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, sütőporral, sóval, vaníliás cukorral, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet. Fontos, hogy csomómentes masszát kapjunk. A tojáshabot kicsinyenként beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze a hab. Forró, tapadásmentes serpenyőbe egy merőkanál segítségével öntsünk annyit a tésztából amekkora palacsintát szeretnénk. Nem érdemes sokáig pepecselni a tésztával, mert hamar sül. Ha sokáig igazgatjuk, lapítjuk a merőkanállal, csúnya lesz. Akkor fordíthatjuk meg a tésztát, ha a felszínén képződő buborékok elkezdenek kipukkadni. Egy spatula segítségével könnyedén meg tudjuk fordítani a tésztát.
Tálaláskor a palacsinta tornyok mellé lekvárt, nutellát, tejszínhabot, ha van, friss gyümölcsöt szoktam tenni, de persze az amerikai filmekben oly' sokszor látott juharszirup és sült bacon is jó feltét lehet.