Nem telt el tragédiák nélkül a hétvégénk. Baleset történt 10-én a 63-as főút és a 631-es út kereszteződésében. 
Egy furgon vezetője közlekedett a 63-as főúton, amikor a STOP tábla jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe, és nekiütközött a védett úton közlekedő kamionnak. 

„A balesetet követően a mentők órákig küzdöttek a furgon sofőrjének, egy 79 éves bajai nőnek az életéért, de olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette”

– írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap este is történt egy tragikus kimenetelű baleset 

A 6534-es úton Bonyhád térségében. Egy autós közlekedett Máza felől a 6-os főút irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét. A jármű vezetője elvesztette uralmát a kocsi felet, lesodródott az útról, és egy fának csapódott. 

Az autó kigyulladt, és teljesen kiégett. A kocsi sofőrjének – egy 30 éves mázai férfi – életét nem tudták megmenteni.

Többen ittasan ültek volán mögé

Az elmúlt 72 órában nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akiket további mintavételre előállítottak. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, kockázatnak teszi ki mind saját magát, mind a többi közlekedőt. 

Magyarországon e tekintetben zérótolerancia van.

Annak, aki szeszes ital fogyasztását követően a volán mögé ül, számolnia kell azzal, hogy már kis mértékű alkoholos befolyásoltság esetén is magas összegű bírságot kell fizetnie, és közlekedési büntetőpontot is kap. Viszonylag kevés alkohol elfogyasztása kell ahhoz, hogy a sofőr vezetői engedélyét is bevonják, és a bíróság elítélje járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt.