Celldömölkön rendezték meg nemrégiben a VulcanRun terep- és akadályfutó versenyt, amelyen az RHK Kft. rendészeti önálló osztályának tizenegy munkatársa is részt vett. A megmérettetésre már februárban megkezdték a felkészülés, hetente egyszer tréningeztek a Bátaapátiban megépített akadálypályán. Minden előkészület a végsőkig való küzdeni tudás, kitartás jegyében telt, mely egyértelműen meghozta gyümölcsét.

Rendészeti futam csapat kategóriában első helyezést ért el Dürvánger Károly, Sebestyén Csaba, Herner Balázs és Szőke Róbert csapata. Második helyen végzett a Felkert János, Havasi Dominik, Nagy Dávid és Siklósi Balázs alkotta team. A Magyarországi OCR Sport Szövetség 2023. évi országos bajnokságában a korosztályos futamon 25–29 éves korcsoportban Nagy Dávid elhozta az igen nívós második helyezést.

A versenyen a próbatételek között szerepeltek OCR típusú (azaz futás közben épített és/vagy természetes, a futás lendületét megtörő) akadályok, ügyességi típusú feladatok és kötelező akadályok, amelyek nem teljesítése kizárással járt (pl. palánkok, kúszás, vizesgödör). A versenyt a megadott időlimiten belül kellett mindenképpen teljesíteni, és az induláskor kapott három karszalagból legalább egy megőrzésére szükségeltetett törekedni a diszkvalifikálást elkerülendő. Mindeközben érdemes volt rugalmasnak maradni mind a fizikai, mind pedig a lelki megpróbáltatásokkal szemben, amelyekkel a rajt és a cél között tulajdonképpen bárhol találkozhattak az indulók, akiknek végül alig ötven százaléka teljesítette a versenyt.

 

Kép: rhk.hu