Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Festői szépség, isteni Borok Szekszárdon

A szekszárdi bor fő sajátossága a gyümölcsösség, lágyság, cizelláltság. A Bodri borokban is ezeket a jegyeket fedezhetjük fel.

A Bodri Pincészet, amely borturisztikai központ is egyben, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja a vendégeket.

Szőlészetük borait számos színvonalas, hazai és nemzetközi versenyen mérettették meg. Díjaik hosszú sorából most csak párat emelnénk ki:
A 2016-os Faluhely Cabernet Franc 2019-ben a VinAgora és a Monde Selection nemzetközi borversenyeken is arany minősítést kapott, a MUN-DUS pedig a legjobb vörös bornak (champion) választotta.
A 2016-os Faluhely Cuvée 2019-ben az Országos Borverseny nagyarany érmét nyerte el.
A 2016-os Gurovica Kékfrankos 2019-ben szintén számos díjjal büszkélkedhet. A Challenge International du Vin versenyen és a MUN-DUS nemzetközi megmérettetésen arany minősítést, a hazai Országos Borversenyen szintén aranyérmet szerezett. A Modre Frankinje pedig a legjobb vörös bornak (champion) választotta.

A birtok építéséhez 1999-ben láttak hozzá, az akkor ligetes-erdős, elhanyagolt szőlőkkel, romos tanyákkal, kertekkel tagolt területen. A 2001-ben telepített első öt hektár szőlő, pár éven belül már tizenegy hektárra növekedett. A régi érlelőpince 2002-ben épült, 2003-ban követte a feldolgozó és az étteremnek otthont biztosító épület. A nagypincéjük, mely 12 kupolával rendelkezik, és elnyerte Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének titulusát, 2008 és 2011 között épült meg.
Szintén 2011-ben megkezdődött a vendégházak kialakítása is, ahol 65 vendégünk pihenhet meg egyszerre az estébe nyúló borozgatások után.
A következő nagy fejlesztés, a 2014-ben átadott 1400 négyzetméteres rozéüzem, mely már nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad.

Aki tehát a szekszárdi borvidék esszenciáját akarja megérezni, az mindent megkaphat a Bodri Birtokon.

Forrás:bodribor.hu