Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzetközi kerékpáros verseny vasárnapi futama Iregszemcse és Kaposszekcső között gurul át, ami miatt ideiglenesen útlezárásokra kell számítani.  A verseny ötödik, záró szakasza Siófok és Pécs között zajlik majd. 

A kerékpárosok Iregszemcse térségében érkeznek Tolna vármegyébe a 65-ös főúton, majd Tamásin keresztül folytatják a tekerést. Tamásinál átkerekeznek a 61-es főútra, majd Kaposszekcsőnél hagyják el Tolna vármegyét. 

Az előzetes tervek szerint a 65-ös főutat a vármegyehatárnál 12 óra körüli időben teljes szélességében lezárják, ami a teljes mezőny elhaladásig fog tartani. A 61-es főút érintett szakaszainak teljes lezárására – Tamási és Dombóvár között – 12 óra 30 perc körüli időben kerül sor, ami szintén a teljes mezőny elhaladásig tart majd.

A versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók és motorosok, valamint rendőrök fogják kísérni. A kerékpárosok a közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyják, haladásuk során a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak.

A menetidő megnövekedhet az útlezárások miatt

Az útlezárások helyszínein kérjük a közlekedők fokozott türelmét és megértését. Felhívjuk továbbá a verseny útvonalán lévő települések lakosságának a figyelmét, hogy élő televíziós közvetítés miatt helikopterek is részt vesznek a rendezvényen, melyek alacsonyan, jelentősebb zajhatással fogják végezni tevékenységüket.