A rendőrök sokadjára érték tetten lopáson azt a 15 éves lányt, aki az elmúlt hónapokban rendszeresen vette el mások értékeit. Egy szászvári nő lopásról tett telefonon bejelentést a rendőrségre 2022. december 6-án, mert a szekszárdi kórház egyik kórterméből ismeretlen ellopta a pénztárcájából 80.000 forintját és a papucsát. A gyanú egy akkor még 14 éves lányra terelődött, akit a rendőrök el is fogtak. Nála megtalálták az ellopott értékek egy részét is.


Azóta sem hagyott fel „hobbijával”

Többször állították elő az azóta 15. életévét betöltött fiatalkorút. Hol boltokból lopott különböző termékeket, hol állatorvosi rendelőbe surrant be, és onnan vett magához pénztárcát. Előfordult az is, hogy egy zeneiskola folyosóján levő kabátból vitt el pénztárcát, de az is, hogy a lopott bankkártyákkal fizetett vagy akart fizetni különböző helyeken. 


A legutolsó alkalommal március 2-án pedig a szekszárdi német színházba surrant be, ahol több alkalmazott pénztárcáját is elemelte.

Az utolsó csepp a pohárban

Az utolsó esetet követően a nyomozók a lányt őrizetbe vették. Az elmúlt három hónapban csaknem 20 különböző vagyon elleni bűncselekményt követett el. A tolvaj régóta nem ismeretlen a vármegye rendőrei előtt, hiszen nemrégiben a tamási és a szekszárdi rendőrök számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt adták át ügyét vádemelési javaslattal az ügyészségnek. A 15 éves fiatalt eltűnés miatt is több, mint 48 alkalommal körözték az elmúlt években.