Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden év májusában, a kora esti, éjszakai órákban hangzik fel a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház parkjának élővilága is nagyon gazdag, ezért az intézmény május 5-én, 17:00 órától egy programra invitálja az érdeklődőket, amely a Fülemülék és rigók éjszakája nevet kapta.

A tavasz egyik legnagyobb eseménye

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Szekszárdi Csoportjának önkénteseivel együttműködve rendezi meg a tavasz egyik országos eseményének, a Fülemülék Éjszakájának szekszárdi programját. A családi programnak is nagyszerű rendezvényre nem is kell messzire utazni: helyszín a Balassa-kórház parkja, amely Szekszárd legnagyobb városközponti zöldterülete. A kórház dolgozói büszkék a parkra és arra, hogy az intézmény kertészeti csoportja erőfeszítéseinek köszönhetően, 2022-ben elnyerték a „Madárbarát munkahely” címet.

Közös séta

A Fülemülék éjszakája szekszárdi eseménye hagyományosan egy ismeretterjesztő előadással kezdődik. Ebben az évben a vendégelőadó Völgyi Sándor természetfotós lesz, aki Tutajon a madarak nyomában címmel tart vetítéses élménybeszámolót. Ezt közös séta, madárhanghallgatás követi a kórházparkban és a résztvevők, madarász-szerencsétől függően, bepillantást nyerhetnek a madárgyűrűzés természetvédelmet és tudományt segítő folyamatába is.

 

Kép: portal.tmkorhaz.hu