Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok várják a közönséget július 1-jén az első alkalommal rendezendő nemzetközi Duna Fesztiválon, a bölcskei Szent András kastélyban. A programot a június 29-i nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg.

A Duna hullámai, a béke hullámai

A fesztiválon a hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély egész napos családi programmal várja az érdeklődőket: a koncertek és a képzőművészeti kiállítás mellett lesz filmvetítés, üzleti piknik, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, bábelőadás. A programban dunai sárkányhajózás és terepfutás is szerepel.

Nemzetközi standok

A fesztiválon osztrák, német, szlovák, szerb, ukrán és magyar képzőművészek állítanak ki.

"A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki: összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiséget a béke jegyében."

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján.