Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Helyi értékek a fiatalok lencséin keresztül

Újabb kiállítás nyílt a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon. Ezúttal egy fotómontázs kiállítással várják az érdeklődőket, amelynek címe „Értékek sokszínűsége – ahogyan ÉN látom”.

Három egyetem vesz részt a projektben

A tárlat három egyetem hallgatóinak alkotásaiból készült, hiszen a kiválasztottak részt vesznek a "Helyi értékek, élet- és borkultúra" című nemzetközi blended intensive program (BIP) projekten, amelyre a Selye János Egyetemről és a Babe?-Bolyai Tudományegyetemről is érkeztek fiatalok, valamint oktatóik.

„A hallgatók azzal, hogy itt vannak, egymást megismerik, megismerik a szekszárdi környezetet, egy kicsit világot látnak és ami a programnak egy nem titkolt célja, hogy hazatérve egy kicsit más szemmel lássák a saját környezetüket, mindennapjaikat. Én azt gondolom, hogy ez összességében pontosan az értékmegőrzést, a helyi értékeknek a megfelelő módon való kezelését segíti és ebben van ennek az egész hetes programnak komoly értéke.” – osztotta meg velünk Dr. Koltai Zoltán, egyetemi docens, általános és oktatási dékánhelyettes.

A hallgatók olyan montázsokat készítettek, amely többek között kulturális és természeti szempontból is bemutatja az otthonukat és megoszthatták mindazt, amire büszkék a településükkel kapcsolatban. A művekre május 5-ig szavazatokat várnak az érdeklődőktől a PTE KPVK aulájában kirakott urnába a kedvenc montázsukról. A legtöbb szavazatot kapott mű alkotóját közönségdíjban részesítik majd.

Hanganyagunkban az egyik montázs alkotója, a Babe?-Bolyai Tudományegyetemről érkezett Ritveisz Adrienn mesél arról, hogy számára mit jelentenek a hazai értékek és azt is megtudhatod, hogy érzi magát városunkban.