A Zöld város kialakítása projekt kivitelezésének közbeszerzési eljárása lezárult – tájékoztat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata. 

A munkálatok megkezdése várhatóan 2023. júliusának második hetében várható. 

A kivitelezési munka előrehaladásáról hetente tájékoztatják a város lakosságát a városi honlapon.  A munkálatok érintik a Liszt Ferenc téren a burkolatokat és a zöldfelületeket, melyek teljes egészében megújulnak.  A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.

A Gyurkovics János alpolgármester által jegzett közleményből az is látszik, hogy a projektben a Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.

Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában megvalósul a járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása. A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” az Augusz Imre utca 3-4 szám közötti területen a régi sportpálya helyén valósul meg. A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül valamint a Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul. A kivitelezés várható időtartama: négy hónap – írja oldalán a szekszardihirek.hu. A látványtervek a város oldalán megtekinthetők. Amennyiben valaki elektronikus levelet szeretne kapni a projekt alakulásáról, küldje el e-mail címét a zoldvaros@szekszard.hu címre.