A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben „Hippokratész Emlékérmet” alapított, a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére. A díjban azok a tagok részesülhetnek, akik emberi, orvosi magatartásukkal példaképül állíthatók, akik a kamarai munkájukkal, helytállásukkal méltán vívták ki a kollégák és a társadalom elismerését.

Nagyon sokat tett a városért és a térségért

Dr. Tóth Mária 1971-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Ezután 1980-ig a Dombóvári Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, illetve szerzett szakvizsgát. 1980-tól 2002-ig Dombóváron városi körzetben tevékenykedett, melynek során háziorvosi szakvizsgát is szerzett. Oktató körzeti mentorként részt vett a szakorvos képzésben. 2002-től 2019-ig a Dombóvári Kórház Rendelőintézet belgyógyászati szakrendelőjében dolgozott. 1990-től három cikluson át önkormányzati képviselőként, szociális és egészségügyi kérdésekkel foglalkozott az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökeként. Munkásságának köszönhető a város gondozóházi hálózatának és az otthoni szakápolás megszervezése. 2011-től 2015-ig Dombóvár-Tamási választókerület országos küldöttje. 2011-től 2019-ig Dombóvár-Tamási kamarai választókerület elnöke, 2019-től országos és területi küldött.

Alázattal, nagy szaktudással végzett munkájáért több elismerésben részesült:

Miniszteri dicséret, Szent Lukács Díj, Vöröskeresztes Emlékérem, Kamarai Emlékérem. A Vitézi Rend Polgári tagozatának tagjává is választották a közösségért és nemzetért végzett tevékenységéért.

Dr. Tóth Mária az Országos Küldöttközgyűlésen vehette át az elismerést.