csomó

Jónéhány hajótársaság indítja útnak hajóit a következő hetekben. Ha Ön is tervezi, hogy elhagyja a szárazföldet, akkor érdemes pár dolognak utánanézni. Ezeket szedtük egy csokorba!

Az MSC Cruises a világ egyik legkedveltebb hajótársasága és egyben utasaink elsőszámú kedvence, 1960 óta. A társaság teljes neve a Mediterranean Shipping Company. A ma már svájci tulajdonú olasz hajótársaság hajóin hamisítatlan olasz hangulat uralkodik, úgy a vendégszeretet, mint az ételek-italok tekintetében!

Saját tapasztalataink alapján igazi szakértelemmel segítünk utasainknak az MSC hajóutakkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában és a foglalásban. 

A következő pár percben abban szeretnénk segítséget nyújtani milyen feltételeknek kell minden utasnak megfelelnie ahhoz, hogy a hajóra léphessen:

Biztonságos hajózás:

A fokozott egészségügyi és biztonsági előírások célja, hogy az MSC Cruises kimagasló élményeket biztosítson a nyaralás időtartama alatt – a foglalástól a fedélzeten eltöltött időig. Az MSC Cruises folyamatosan mérlegeli a pandémiás helyzet alakulását, és szükség szerint újabb szigorú szabályokat léptethet életbe. Az MSC Cruises az aktuális helyzetnek megfelelően új egészségügyi és biztonsági szabályokat léptethet életbe – a változásokról az MSC Cruises weboldalain tájékozódhat. A kapcsolattartási adatok megadása kötelező minden vendégünk számára, hogy az esetleges fontos változásokról értesíteni tudjuk őket. A könnyített webes check-in használatával juthatnak hozzá vendégeink a jegyeikhez, utazási dokumentumokhoz és kitölthetik a kötelező egészségügyi kérdőívet. Az utasok vegyék igénybe a fedélzeti szolgáltatások előzetes foglalásának lehetőségét, hogy ezzel is elkerülhessék a sorban állást és tumultuózus helyzeteket. Minden utas számára kötelező olyan biztosítást kötni, amely a covid-19 járvánnyal kapcsolatos kockázatokra is kiterjed. A vendégeink számára új MSC COVID-19 Protection Plan biztosítási csomagot kínálunk, amely nem csak az utazás időtartamára, de az azt megelőző és azt követő időszakra is vonatkozik, beleértve a törlést valamint az egészségügyi és utazási költséget.

Beszállásnál:

– Az olasz területre belépő utasainknak a beszállást megelőző 48 órán belül kötelező covid-19 tesztet végezniük (RTPCR vagy antigen). A teszt eredményeit beszállásnál be kell mutatni.
– Minden utasnak részt kell vennie egészségügyi szűrésen, beleértve az egészségügyi kérdőív kitöltését, melyet a hajójeggyel együtt küldünk és érintésmentes testhőmérséklet vizsgálaton, valamint covid-19 teszten.
– A beszállás folyamata új szabályok és eljárási rend szerint történik. Az érkezés a kikötőbe meghatározott időintervallumban történik, a szabad mozgást a szükséges társasági távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása érdekében.
– A beszállási pontokon a megszokottnál is kiterjedtebb fertőtlenítést végeznek, melyek a fedélzeti protokollt követik.
– Nem szállhat fel olyan utas, aki lázas (testhőmérséklet > 37,5 C/99.5 F fok), köhög, légzési nehézségei vannak, hidegrázásban szenved, test- és/vagy izomfájdalmak gyötrik, fejfájása van, kapar a torka, rossz közérzettől szenved, vagy nem érzi az ízeket és/vagy szagokat. Nem szállhat fel a hajóra az, aki ilyen tüneteket észlelt magán a beszállást megelőző 14 napban. Nem szállhat fel, aki feltételezhetően vagy bizonyítottan találkozott olyan emberekkel, akik covid-19 betegségben szenvednek (beszállást megelőző 14 napban).

A fedélzeten fokozott higiéniai és tisztasági eljárási rend:
– Új fertőtlenítési módszerek érhetőek el, köztük elektrosztatikus spray, hogy a baktériumokat és vírusokat megölje, valamint kórházi-szintű fertőtlenítő termékek.
– Gyakoribb takarítás a hajó teljes területén, képzett személyzet, kiemelt figyelem a sokak által használt tereken és a gyakran megérintett felületeken. A közösségi használatú területeket minden éjjel fertőtlenítik.
– A kabinokat naponta takarítják, kiemelt figyelmet fordítva a gyakran megérintett felületekre, emellett minden utazás végén alapos áttakarítás.
– 100%-ban friss, külső levegő minden kabinban és a közösségi területeken. A levegőt nem cirkuláltatják vissza a kabinokba és a hajóba sem.

A hajóra nem szállhat fel, amennyiben:

– lázas (testhőmérséklet > 37,5 C/99.5 F fok), köhög, légzési nehézségei vannak, hidegrázásban szenved, test- és/vagy izomfájdalmak gyötrik, fejfájása van, kapar a torka, rossz közérzettől szenved, vagy nem érzi az ízeket és/vagy szagokat. Nem szállhat fel a hajóra az, aki ilyen tüneteket észlelt magán a beszállást megelőző 14 napban.
– feltételezhetően vagy bizonyítottan találkozott olyan emberekkel, akik covid-19 betegségben szenvednek (beszállást megelőző 14 napban).
– olyan ország állampolgára, melyre átmeneti utazási korlátozások vannak érvényben (pl. több ország nem ad vízumot, megtiltja a beutazást egyes más országok állampolgárainak, vagy korábbi utazások alapján). 

Böngéssz egy kicsit weboldalunkon és kérj ajánlatot tőlünk:

https://ntours.hu/hajoutak/foldkozi-tenger-nyugat/hajonev-osszes/ab267fad9f02ea980cec7377f532db2b

Forrás: N-Tours