Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha bírod őket, akkor duplázz egyet! Elindult a világ legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas. Fedélzete maga a paradicsom. Már hogyha bírod a Pazar medenece élményeket.

Kihajózott a finnországi hajógyárból

250.800 tonnájával és hatalmas térfogatával hivatalosan is megelőzi a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajóját, a Wonder of the Seas-t, amely szintén a Royal Caribbean flottájához tartozik. Az Icon of the Seas egy teljesen új hajóosztály első tagja a flottán belül.

A 20 fedélzetből álló hajón 7600 utas fér el. A személyzet pedig 2350 fős.

Az úszó városban 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, egy AquaDome található, ami egy színházi színpad és egy cirkuszi porond keveréke. Itt még nincs vége!

Egy gyerekek nélküli Chill Island, egy Swim & Tonic úszóbár, egy óriási és zöld Central Park, valamint a megújult Royal Promenade is várja a vendégeket.  A Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence a tengeren.

A hajó próba útja egy hétig tart

Ezekben a napokban szakemberek tesztelik valós körülmények között a hajó manőverezését és fedélzeti technológiáját. Folyamatosan ellenőrzik a hajótestet, a hajtóműveket, a  navigációs rendszert. A Royal Caribbean sajtóközleménye szerint a hajó első hivatalos útját 2024 januárjában kezdi meg.

(forrás: RCCL.HU)