Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott Pénz-sztori. A csapat 2024. június 8-án, a Puskásba szervez egy hatalmas stadionkoncertet, amely több szempontból is kuriózumnak ígérkezik. Az együttesből Marsalkó Dávid, Járai Márk és Boros ‘Venom’ Gábor volt a stúdiónk vendége. Meséltek a kezdetekről, a Puskásról és a terveikről is.

“Azért húsz év nem kevés idő, hogy éltétek ezt meg?” – tette fel a kérdést műsorvezetőnk, Hársfai István. “Nem egy klasszikus zenekaros történet a miénk, ezért is szoktuk Halott Pénz-sztorinak hívni.” – kezdte a válaszát Marsalkó Dávid, majd így folytatta: “egy szólóprojektből indult ez az egész, s ez alakult át egy zenekarrá, folyamatosan fejlődve. Húsz éve csináltam meg az első Halott Pénz dalt, a Halott Pénz-sztori húsz éves lesz.” – meséli tovább a karakteres hangú Dávid és kiemelte azt is, hogy mostanra már jobban zenekaros történet az övék. A zenekarrá fejlődés útján lépésről lépésre alakult ki a mostani felállás. “Tényleg egy nagy dolog, hogy jövőre ez már húsz éves lesz, ez az egész Halott Pénz-sztori. És arra különösen büszke vagyok, hogy tényleg mondhatom azt, hogy akár több, mint tíz éve ott vagyunk a frontvonalban, s ez nagyon jó érzés, főleg egy olyan zeneiparban, amely gyorsan változik. Nagyon stabilan velünk van a közönségünk, erre egyrészt büszkék vagyunk, másrészt pedig nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek.”

Marsalkó Dávid elmesélte, hogy a Halott Pénz alapvetően egy koncertzenekar. Végigjárták a klubokat, végigmentek a ranglétrán, s rengeteg tapasztatot szereztek ‘útközben’. Ezek mind-mind együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy a Halott Pénz tudott előre lépegetni, fejlődni, hogy mindig a frontvonalban tudtak maradni, s ahhoz is hozzájárult, hogy az legyen ma a zenekar, ami vált. Az alapítótag azt is viccesen megjegyezte, hogy a turnémenedzserük egyik évben kiszámolta, hogy hány kilométert mentek koncertről koncertre, s kétszer körbekerülhették volna a Földet. “Életünk legsűrűbb koncertidőszaka egyébként az volt – kezdi a visszaemlékezést Venom – amikor 14 nap alatt 14 koncertünk volt. És ez azért is jutott eszembe, mert éppen itt volt a 14. Győrben (az interjú az Oxygen Media győri stúdiójában készült – a szerk.), itt zártuk ezt az időszakot, és a tizennégyből ez volt a legemlékezetesebb.” “Főleg amiatt, mert én ugye győri vagyok egyébként – kezdte Járai Márk – és édesapám akkor látott minket először fellépni, úgyhogy én extrán izgultam.”

”2024. júniusa, a Puskás, Halott Pénz 20. Beszéljünk erről is. Ez egy óriási dolog lesz.” – váltott témát műsorvezetőnk, Hársfai István. “Ez az eddigi legnagyobb saját szervezésű koncertünk, több, mint 40.000 embert várunk.” – reflektált azonnal Marsalkó Dávid. A csapat egy hatalmas stadionkoncertre készül – teszi hozzá Dávid – ami a hangszerelésben, a dalok ívében és a látványban is meglátszik majd. “A mi dimenziónkon belül is, de talán mondhatom, hogy a hazai zenei élet dimenzióján belül is egy új lépés lesz.” Dávid kiemelte, hogy ez hatalmas kihívás a csapat számára, már most rengeteget dolgoznak azon, hogy a Puskás hatalmas sikert arasson. Már most nagyon izgul a csapat. “Azért úgy elképzeltem, hogy több, mint 40.000 ember együtt énekel egy stadionban, akkor annak nagyon nagy feelingje lesz.” – tette hozzá Dávid.

Túl vagytok egy csomó fellépésen, most jött egy új dal ByeAlex-szel az ‘Oh Igen!’, készültök 2024. június 8-ra a Puskásba, tudtok egyáltalán kikapcsolni? – kérdezte érdeklődve Hársfai István. “Öt napot töltöttünk a Balatonnál az elmúlt héten, Alkotótáborban” – meséli Boros ‘Venom’ Gábor, majd hozzátette: “Ez kimondottan arra volt szánva, hogy új dalok szülessenek, új dalkezdemények szülessenek meg. Egy nagyon intenzív, nagyon aktív folyamat volt. Gyakorlatilag egy új kislemeznyi anyag, dalkezdemény már meg is született. Továbbra sem a pihenés, ami a frontvonalban van, hanem az aktív zenekaros munka.”