Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként. Nevezni április 30-ig lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek.
Nevezni lehet krémtöltelékkel készült, kézműves pálinkás bonbonnal és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a cseresznye lesz, külön bírálják a cseresznyepálinka felhasználásával készült édességeket, valamint külön kategóriába versenyeznek a legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbonok.
Az idén egy új bonbon-kategóriával is bővül a verseny, ebbe nem pálinka, hanem Magyarországon előállított gin, likőr, geist, rum, whisky vagy egzotikus gyümölcs kerülhet.
A szakmai zsűri május 8-án bírálja egyebek mellett a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást. Ennek alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
Az eredményhirdetés június 7-én, a 25. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz.
(Illusztráció: Pixabay)