Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindenkinek van egy tuti tippje csuklás ellen, ami vagy bejön, vagy nem. Az ijesztgetést, a levegő visszatartását, sőt, még a csikizést is szokták javasolni annak érdekében, hogy a furcsa tünet megszűnjön. Ugyanakkor szerintünk jobb, ha nem a városi legendákra hallgatsz ez ügyben, hanem inkább egy orvos tanácsára.

A @theosteodr nevű felhasználó a TikTokon egy egész videót szánt annak, hogy bemutassa, hogyan lehet 20 másodperc alatt leküzdeni a kellemetlenséget. Most pedig veled is megosztjuk a titkot.

 

@theosteodr Hiccups? #theosteodr #osteopathy #lifehack #hiccups #fixit #lifehacks ? BILLIE EILISH. – Armani White

 

Így csináld!
Húzd ki magad, ülj egyenesen és keresd meg a kulcscsontodat. A mutató- és a hüvelykujjadat nyisd szét és helyezd a csont mögé. Óvatosan nyomd le a területet, és tartsd ki a pózt 20 másodpercig. Közben pedig vegyél mély lélegzeteket, a teljes hatás érdekében.

Lehet, hogy ez így túl egyszerűnek hangzik, és a hatékonyságát is megkérdőjelezed, de a videó alatti hozzászólásokból arra lehet következtetni, hogy valóban hatásos.

„Egy órája csuklottam, már teljesen reményvesztett voltam. Ez azonban működik.”
„Istenem, köszönöm. Egy órája csuklok, de végre megszabadultam tőle.”
„Működött, amikor mélyeket kezdtem lélegezni. Háromszor kellett megismételnem. Most azonban nem csuklok!
„Köszönöm! Szó szerint mindent megpróbáltam már, ez végre elhozta a megkönnyebbülést.”