Bőrünk öregedése kétségtelenül megállíthatatlan, de nagy mértékben befolyásolható és késleltethető. Hoztunk pár olyan ételt, amely minden lehetséges kritériumnak megfelel ahhoz, hogy később aggódhassunk bőrünk öregedéséért.
Brokkoli
A brokkoliban sok a kalcium, a rost, az A-, C- és K-vitamin és található benne egy olyan vegyianyag is, amely segít meggátolni a szövetek öregedését.
Áfonya
Az áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, ráadásul védi testünket a sejtszintű károsodástól.
Lazac
A lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely számos előnyt tartalmaz, a legnagyobbak azonban mégiscsak azok, hogy csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi a stroke és a szívbetegségek kialakulását is.
Mandula
A mandula sok antioxidánsot tartalmaz, magas a rosttartalma.
Bab
A bab az egyik legjobb rostforrás. Számos betegség megelőzésében hatalmas segítég, többek között azokban a gyulladásos folyamatokban is, amely a bőr öregedéséért felel.
Édesburgonya
Az édesburgonya kiváló A-vitamin forrás, illetve sok benne a kálium.