Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Így változik a bértábla a Tescóban márciustól

1 év

Csaknem 6 milliárd forintot fordít idén a Tesco az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérére, amely így a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 15 százalékkal emelkedik március 1-jétől.

Mindez annak köszönhető, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt., a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet sikeresen megegyezett a 2023/24-es üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről.

Közleményükben azt írják, hogy a vállalat 2023-ban is kiegészíti a gyermekvállalási és beiskolázási, a jubileumi, az egészségügyi és a szociális elemeket, illetve a cafetériát is tartalmazó juttatási csomaggal a munkatársai jövedelmét több mint 4,3 milliárd forint értékben.

Ha valaki saját autóval jár munkába, az eddigi nettó 15 forint helyett 30 forint költségtérítésre számíthat kilométerenként – szintén március 1-jétől.

A tavaly december 31-én érvényben lévő bruttó 275 ezer forintos alapbér 16,4 százalékkal bruttó 320 ezer forintra emelkedik. A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban – országszerte az üzletek felében – az alapbér emelése mellett megemelik az úhynevezett lokációs pótlékot is, mellyel együtt a bruttó alapbér 360 ezer forintra nő.

Az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel, valamint lokációs pótlékkal maximum bruttó 447 ezer forintra emelkedik, míg lokációs pótlék nélkül bruttó 407 ezer forint körül alakul – részletezi a közlemény.