Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Iregszemcse történelmével ismerteti meg az olvasókat az új könyv

Több évtizedes kutatás után végre megjelent a Tolna vármegyei Iregszemcse évszázadait, történetét bemutató könyv "Ez az Ürög szép helyen van…" címmel.

720 oldalon keresztül taglalja Iregszemcse történetét és történelmét

A könyv szerzője Lovász Zsolt atya, aki éveken át olvasta a településről szóló feljegyzéseket és dolgozta át az anyagokat, hogy azok bekerülhessenek a műbe, amely végül 720 oldalas lett. Az A/4-es formátumú kötet külön érdekessége, hogy az elülső belső borítón Ireg bel-, míg a hátulsó belsőn a külterületi térképe is megtekinthető.

"Bemutatja a település történetét az őskortól napjainkig, aztán ahogy lapozunk előrefele, megismerkedhetünk a település hitéletének a történetével, az egészségügy történetével, az oktatásügy történetével, művelődéstörténettel. Maga a könyv 720 oldalas, tehát elég gazdag anyag található benne." – fogalmaz Lovász Zsolt atya.

A könyv bemutatójára ma, január 27-én 18:00 órakor kerül sor a Bartók Béla Művelődési Házban. Minden érdeklődőt szívesen várnak.