0:00
/
Ismét befeküdtek a véradó székbe a hivatal dolgozói

Egy véradó három emberi életet menthet meg egy véradás alkalmával. Ezt a Szekszárdi Polgármesteri Hivatal dolgozói is tudják, így nem meglepő, hogy ismét véradást szerveztek a mai napon.

A hivatal dolgozóinak átlagosan negyed évente van lehetőségük segíteni embertársaikon ilyen formában. Idén már harmadszorra adhattak vért az érdeklődők az intézmény falain belül.

A véradók száma sosem éri el a 20-at, de a bűvös 10-es számot mindig meghaladja. – tudtuk meg Kilián Mátétól, a hivatal kommunikációs referensétől, aki egyébként szintén befeküdt a véradó székbe a mai nap folyamán.

„Azt is gondolom, hogy a motiváció sokkal több emberben meg van magára a véradásra. (…) Le kell küzdeni azt az ellenérzést, hogy sokan a tűtől félnek és egyszerűen ezért nem merik. Tudom, hiszen én is így voltam.” – mondta Máté.

A véradás fontossága vitathatatlan, hiszen a műtétek és bizonyos kezelések közben elengedhetetlen kellék a gyógyításban. A Polgármesteri Hivatal jövőre is folytatni kívánja a megkezdett negyedéves véradásokat.