Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A The Doors néhai frontembere, Jim Morrison is az úgynevezett 27-es klub tagja lett, vagyis azon zenészek közé tartozik, akik mindössze 27 évesen haltak meg.

Az énekes életének utolsó időszakában nem volt hiány a balhékban, és ekkor még jó ötletnek bizonyult, hogy szerelmével együtt költözzön a barátnőjével, pár hónappal később azonban éppen a francia fővárosban hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. De mi történt volna, ha Morrison túléli Párizst? A The Doors dobosa, John Densmore is elmondta a saját elképzelését.
 
1969. március 1-jén a The Doors Miamiban a Dinner Key Auditorium-ban lépett fel, ahol Morrison obszcén bekiabálásokkal hergelte a közönségét, amiért három nappal később elfogatóparancsot adtak ki ellene közszeméremsértés vádjával. Az ítélet szerint a frontembernek az 500 dolláros bírság megfizetése mellett fél évre börtönbe is kellett volna vonulnia, ezt azonban az 50 ezer dolláros óvadék kifizetésével elkerülte.
1970. december 12-én New Orleans-ban játszott a zenekar, Morrison azonban váratlanul idegösszeomlást kapott: először lyukat ütött a színpadba a mikrofonállványával, majd néma csendben ült és nem volt hajlandó tovább énekelni. Mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó koncertje a bandával, a közös munka azonban nem állt meg, ugyanis elkezdődtek az L.A. Woman album felvételei. Már a lemez keverése zajlott, amikor Jim közölte zenésztársaival, hogy barátnőjével, Pamela Courson-nal egy időre Párizsba költözik, ami ekkor kifejezetten jó ötletnek tűnt és eleinte több pozitív változás is történt: Morrison megszabadult a súlyfeleslegétől, levágta nagy szakállát és számos verset írt, valamint barátaival is levelezett, 1971. július 3-án azonban Pamela mégis holtan találta őt. A hivatalos jelentés szerint szívrohamot kapott, de sokan úgy vélik, hogy valójában herointúladagolás vagy éppen merénylet állt a háttérben.

John Densmore így válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte mi történt volna, ha az énekes tovább él: "sokáig úgy gondoltam, hogy Jim nem lett volna tiszta és józan, ha életben marad, de most már máshogy látom. Biztos, hogy józan lett volna, elvégre okos ember volt."