Tudjuk, egy kis csavarás van a végén. De erről beszélgettünk Tornóczky- Pásti Krisztinával, aki egy orvosi diagnózis után betegségét egyfajta lehetőségként élte meg. Elhatározását pedig tett követte. Ma már megvalósult álomnak is nevezhetjük.
Mert a kényszer olykor lehetőségként kecsegtet
Így volt ezzel ő is. Szükséges volt életmódot váltania, ami után megálmodta a Tündércsokit. A siker nem váratott sokáig magára, a közelmúltban arany és ezüst minősítést, és a 2024-es év “mentes” pálinkás bonbonja kategóriagyőzelmet hozták a bonbonjai.
Minden csoki varázslat
Minden csoki varázslat. Szó szerint, hiszen kislánya, Tünde után lett a név Tündércsoki innen pedig csupán egy ugrás a varázslat. Krisztina 2011 óta inzulinrezisztens, vagyis nagyon oda kell figyelnie a cukormentes étkezésre.
Egy akadémián több képzést elvégzett, majd csokoládétermékgyártó végzettséget szerzett és 2021 óta már fogyaszthatók a termékei.
„A saját betegségem nem kényszernek élem meg, hanem úgy, hogy az élet elém tárt egy lehetőséget. Tavaly kettő bronz elismerést hoztam el.”
Krisztina megfogadva a szakmai zsűri ajánlásait idén még több díjat hozott haza, két arany és két ezüst minősítést, és a kategóriagyőzelmet. Az ízeket pedig volt alkalmunk megkóstolni és persze nem szakavatott ítészként, de amatőr kóstolóként mi is „elvarázsolódtunk”.
Mondhatjuk folytatás következik! Hiszen már most készül a következő évi megmérettetésre, de közben is tervezi megmutatni ízeit egy – egy verseny alkalmával.
Ehhez kívánunk sok édesszájú kóstolót!
(fotók: Tündércsoki Facebook oldala)