Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Kerek csokoládé, lyukas csokoládé, mentes csokoládé…

Tudjuk, egy kis csavarás van a végén. De erről beszélgettünk Tornóczky- Pásti Krisztinával, aki egy orvosi diagnózis után betegségét egyfajta lehetőségként élte meg. Elhatározását pedig tett követte. Ma már megvalósult álomnak is nevezhetjük. 


Mert a kényszer olykor lehetőségként kecsegtet

Így volt ezzel ő is. Szükséges volt életmódot váltania, ami után megálmodta a Tündércsokit. A siker nem váratott sokáig magára, a közelmúltban arany és ezüst minősítést, és a 2024-es év “mentes” pálinkás bonbonja kategóriagyőzelmet hozták a bonbonjai. 

Minden csoki varázslat

Minden csoki varázslat. Szó szerint, hiszen kislánya, Tünde után lett a név Tündércsoki innen pedig csupán egy ugrás a varázslat. Krisztina 2011 óta inzulinrezisztens, vagyis nagyon oda kell figyelnie a cukormentes étkezésre.

Kisfiát várta 2019-ben amikor érdeklődését a kézműves csokoládék felé irányította a sors.

Egy akadémián több képzést elvégzett, majd csokoládétermékgyártó végzettséget szerzett és 2021 óta már fogyaszthatók a termékei. 

 „A saját betegségem nem kényszernek élem meg, hanem úgy, hogy az élet elém tárt egy lehetőséget. Tavaly kettő bronz elismerést hoztam el.” 

Krisztina megfogadva a szakmai zsűri ajánlásait idén még több díjat hozott haza, két arany és két ezüst minősítést, és a kategóriagyőzelmet. Az ízeket pedig volt alkalmunk megkóstolni és persze nem szakavatott ítészként, de amatőr kóstolóként mi is „elvarázsolódtunk”. 

Mondhatjuk folytatás következik! Hiszen már most készül a következő évi megmérettetésre, de közben is tervezi megmutatni ízeit egy – egy verseny alkalmával. 

Ehhez kívánunk sok édesszájú kóstolót!

(fotók: Tündércsoki Facebook oldala)