A Szekszárdi Kolping Iskolában közös sajtótájékoztatót tartott az intézmény igazgatója, Koller Tamás és Orbán Attila, a Tolna megyei Közgyűlés alelnöke a közelmúltban, az intézménybe jelentkezők lehetőségeiről, melyre ezidáig jelentkezhettek. A tanáv itt is elindut.

Nagyapáink öröksége

Nem új keletű felfedezés a háztáji fontossága, az otthon megtermelt élelmiszer jelentősége. 

Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben felértékelődött a háztáji gazdálkodás szerepe: ha valaki otthon meg tudja termelni a szükséges zöldségféléket és élelmiszert tud magának előállítani, az pénzt tud spórolni. A helyben megtermelt alapanyagoknak azonban nem csak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontból is fontos szerepük van

– posztolta közösségi oldalán az iskola.

A falvakban javulhat az életminőség, és a korábban elhanyagolt területek megművelésével megnő a gazdálkodásra alkalmas terület nagysága is. A Tolna megyei Önkormányzat a szociális felzárkóztatási projektekben támogatással segít.

Legyél kertész! De a női szabók előtt is ott a lehetőség

Az iskola képzési kínálatában szereplő, esti tagozaton is megszerezhető szakmák közül ehhez a kertész szakma elsajátítása nyújthat segítséget. A képzés általános iskolai végzettség esetén három, középiskolai végzettséggel két év alatt teljesíthető. A gyakorlati oktatás helyszíne a tankertészet, ahol a szabadföldi termesztés mellett az üvegházi termesztés elméleti és gyakorlati ismereteit is elsajátíthatják a jelentkezők.

Kiegészítő kereseti lehetőséghez juthatnak azok is, akik a női szabó szakmát választják. A szakmai elméleti és gyakorlati képzés teljes egészében az iskolában valósul meg, ehhez kiválóan felszerelt tanműhely áll a tanulók rendelkezésére. A szakma megszerzése után lehetőség nyílik otthon is elvégezhető munkára, amely szintén bevételnövelő tényező a családi költségvetésben.