Október 1-én, és 2-án Székesfehérváron rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a 2022. évi U16 és U18 Ügyességi- és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságát. A Szekszárdi Sportközpont Atlétika Szakosztálya három csapattal képviseltette magát, mindhárom az U16-os fiúknál állt rajthoz.

Harmadik és negyedik hely

A verseny első napján távolugrásban és súlylökésben versenyzett a minimum 4 fős csapat. Az előbbi versenyszámban a Gréczy Balázs, Kiss Bendegúz, Lovas Gergő, Péter Máté, Radnóti Gergely összeállítású csapat 549 centis átlaggal a harmadik helyen végzett. A csapatból kiemelkedett Gréczy 637 centis ugrásával, valamint Kiss Bendegúz 537 centis egyéni csúcsával. Súlylökésben a Radnóti, Gréczy, Keller Levente, Kocsis Martin összeállítású csapat remek 10.93 méteres átlaggal negyedik lett.

2007-2009 között születtek az alábbi bajnokok

A verseny második napján magasugrásban versenyeztek a fiatal fiúk. A szeles időjárásban sikerült tovább fényesíteni az előző napi érmet, a Gréczy, Kiss, Kocsis, Orbán-Zaják, Radnóti kvintett ezüstérmes lett 162,25 centis átlaggal. A még csak 13 éves Kiss Bendegúz nagyszerű 165 centis egyéni csúcsot ért el. A nagyszerű csapatmunkából Klézl Zsuzsa, Péterbence Csilla, Gaál László és Scherer Tamás is kivették a részüket.

Gratulálunk az eredményekhez!