Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Két felnőtt háziorvosi körzet került új rendelőbe Szekszárdon

Folytatódott az egészségügyi alapellátás komplex infrastrukturális fejlesztése Szekszárdon.

A 220 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően a pályázat keretében két háziorvosi rendelő és kiszolgáló helyiségeinek kialakítására, felújítására került sor a Vörösmarty utca 5. szám alatti épület 240 m2-nyi területén, ahol korábban az orvosi ügyelet működött. A 14. sz. felnőtt háziorvosi körzet költözik az egyik felújított rendelőbe a Vörösmartyban. Ezen háziorvosi rendelő jelenleg távol esik a körzettől, az új helyszínen közelebb kerül az egészségügyi szolgáltató az ellátottakhoz, ezzel együtt pedig a megközelíthetősége is javul.

A másik érintett felnőtt háziorvosi körzet a 3.számú. Ez a rendelő korábban is ebben az épületben működött, a felújítás idejére a tavaly átadott új ügyeleti központba költözött.

A rendelők akadálymentesítése rehabilitációs szakmérnök bevonásával valósult meg, valamint akadálymentes parkoló is kialakítása került az épület bejáratának közelében. A két rendelő egy épületbe történő integrálásával az üzemeltetési költségek jelentős része megtakarítható lesz és a szolgáltatás színvonala is nagymértékben emelkedni fog.

Az épület átalakítását szekszárdiak tervezték, a kivitelező a városi tulajdonú Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. A projekt fizikai befejezésének határideje 2023. év vége.

A fejlesztésnek köszönhetően az alapellátásban dolgozók munkakörülményei, illetve a betegellátás színvonala jelentősen javul majd. A két körzetben több mint négyezer lakost látnak el, ez a beruházás biztos hátteret teremt az egészségügyi szolgáltatásokhoz, az egészségmegőrzéshez.