Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Két szekszárdi „vespás” képviselte hazánkat Rómában

Szabó Annamária és Szabó Péter. A házaspár neve egybeforr a Vespa Club Alisca nevével.

"Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, gyakorlatilag Rómában és a környéken motoroztunk, három ügyességi-lassúsági szakaszt kellett megtenni. 10 órás időtartam állt rendelkezésre"

 

– kezdte élménybeszámolóját Szabó Annamária. Voltak fotópontok, pecsétgyűjtő helyszínek. Mint fogalmazott egy olyan környezetben, ahol hozzá vannak szokva a motorokhoz, nem könnyű.

 


"Mi ennyire dinamikusan és sűrűségben nem vezetőnk. Óriási nagy hasznát vettük a vezetői tréningnek, amit minden évben elvégzünk a klubbal."

Japán, brit, lengyel, bolgár, olasz

Valamennyien képviselték hazájukat, no és ott volt Magyarország képviseletében a két szekszárdi versenyző is.

"Spontán kalandként vágtunk neki. Barátok között voltunk, egy nagy családi motorozás volt. Volt, amikor lemaradtunk, de akkor odacsapódtunk a következő csoporthoz"

– meséli immár Szabó Péter. Hangsúlyozta, első a biztonság, utána a szórakozás. Persze fél szemmel azért a tájban is gyönyörködtek."Túléltem a feladatot, adrenalin sokk volt reggeltől estig!"

Annamária és Péter között volt sisakkommunikáció, ami lehetővé tette, hogy minden gödörről figyelmeztessék egymást. Ez fokozza a biztonságérzetet, persze ettől függetlenül mindenki a maga ura.


"Néha – nem is néha – a komfortzónámon kívül kerültem. Közösségi élményért mentünk. A női kategóriában az első 10 díjazottban nem voltam benne. Arról nincs információ, hogy tulajdonképpen hányan voltunk a kategóriában. De a férfiaknál az automata kategóriában Peti a 17. helyet szerezte meg."


"Magyarországot ketten képviseltük, amire hihetetlen büszkék vagyunk!"