1 hónap

Újra kérték a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét, több esethez is vonultak. 

Április 11-én érkezett felkérés a Pécsi Mentőkutyás Egyesülettől, melyben Szabadi településre kértek segítséget, hiszen immár kilenc napja eltűnt egy férfi.

„A felkérést követően megkezdődött az adatok begyűjtése, illetve egyeztettünk a KÖTÉL Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesülettel, akik korábban a helyszínen keresést végeztek. Szombaton reggel 4 fővel és technikai eszközeinkkel, illetve kereső kutyáinkkal indultunk a megadott helyszínre”

– számolt be közösségi posztján az egyesület. A terület átvizsgálását nagyszámú önkéntes segítette. Nagy területet átvizsgáltak, de sajnos az eltűnt személyt nem sikerült megtalálni. 


A hétvége első napján késő délutáni órákban az egyesület tagjai tűzesetet észleltek Szekszárd belterületén. Az érintett ingatlan áramtalanítása után az udvaron lévő gépjárművek biztonságba helyezését segítették, illetve értesítették a Tűzoltóságot. A tűzoltók munkáját segítve a fecskendők táplálásának biztosításában vettek részt. 

Április 15-én 0:15 órakor érkezett felkérés a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjából, melyben a Fadd-Dombori településre kérték segítségünket egy eltűnt hölgy keresésében. 

„A felkérést követően 6 fővel és technikai eszközeinkkel indultunk a megadott helyszínre. A kiérkezésünkkel egy időben érkezett a jó hír, hogy a rendőrség munkatársai megtalálták a keresett személyt.”

(forrás, fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület Facebook oldala)