Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán még többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra, majd napközben ezek egyre inkább az ország keleti-északkeleti felére koncentrálódnak, de délután nyugaton és délen is előfordulhatnak elszórtan. Emellett hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap. A délnyugati, majd nyugatira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 

A csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön kevesebb helyen, elsősorban északkeleten és nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok, az ország nagy részén viszont napos-fátyolfelhős idő lesz jellemző. Északon-északnyugaton élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 

Hajnalban 11-16, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Szerdán északkeleten kettősfronti, máshol hidegfronti hatás érvényesül. Délnyugaton már az éjszakai óráktól érezni lehet a front hatását, alvási problémák, erősödő fejfájás jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek a görcsös panaszok.

(fotó: illusztráció, pixabay)